Her kan du beregne hvilken kreditforening der har den laveste bidragssats i lige præcis din situation.
Hvis du tilmelder dig vores GRATIS låneovervågning, giver vi besked hvis en anden kreditforening bliver billigere i fremtiden.
SAMMENLIGN KREDITFORENINGERNE
Vil du spare penge på dit realkreditlån?
Hos tilbyder vi en gratis og uforpligtende vurdering af din situation.
Vi vurderer om rådgivning kan betale sig for dig og om du fx kan spare penge fremadrettet.

Bidrag er et løbende gebyr, der bliver betalt direkte til kreditforeningen. Der er tale om et gebyr, der skal sikre, at kreditforeningen løbende kan polstre sig til dårlige tider.
Sådan betales bidraget
Bidraget beregnes på baggrund af obligationsrestgælden, præcis som renten. Man kan som forbruger dermed betragte bidrag lidt som rente. Bidrag er i øvrigt også fradragsberettiget.
Eksempel:
Rente: 3,0 %
Bidrag: 0,75 %
Rente inklusive bidrag: 3,75 %
Formål
Denne beregner er med til at gøre bidragssatsen mere gennemskuelig, hvilket forhåbentlig vil øge sandsynligheden for mere konkurrence på netop bidragssatserne.
Det er blevet sværere og sværere at sammenligne bidrag på tværs af kreditforeningerne. Samtidig er bidragssatserne steget markant de seneste år.
En af årsagerne er øget polstring i sektoren, hvilket er politisk bestemt. En anden årsag er muligvis manglende konkurrence.
Det første kan vi ikke gøre meget ved, men det sidste kan vi gøre et forsøg på at ændre ved hjælp af denne beregner.
Indtast følgende i Låneberenger Realkredit
- Værdien af eller prisen på den bolig, du ønsker at regne på.
- Lånestørrelsen, låntype og afdragsfrihed.
- Lånestørrelsen
Størrelsen på lånet må maksimalt udgøre 80 % af ejendomsværdien ved optagelsen.
Låntype
Fastforrentet
Almindeligt fastforrentet obligationslån.
Flexlån
Flexlån, også kaldet rentetilpasningslån. Her er tale om kontantlån, hvor renten og dermed ydelsen kan variere med forskellige intervaller.
Flexlån F1 = rentetilpasningslån med ny rente hvert år.
Flexlån F5 = rentetilpasningslån med ny rente hvert 5. år.
Flexkort
Her er der tale om den nye CITA-baserede låntype (hybridlån), bl.a. kaldet FlexKort, F-Kort og KortRente.
Her kan du læse mere om de forskellige låntyper.
Afdragsfrihed
Vælg her “JA”, hvis du ønsker at sammenligne bidraget for lån med tilknyttet afdragsfrihed. Alternativt vælges der “NEJ”.
Beregneren giver dig følgende 3 svar:
- Den approksimerede prisforskel over de næste 10 år hos kreditforeningerne.
- Det bidrag, du i kroner og øre skal betale den første måned.
- Bidragssatsen
Bidrag i kroner og øre den første måned.
Bidraget vil falde lidt, som tiden går, hvis der er tale om lån med afdrag. Årsagen til dette er, at bidraget bliver beregnet på samme måde som renten, nemlig af obligationsrestgælden, som langsomt bliver afdraget.
Bidragssatsen er beregnet som et vægtet gennemsnit af de forskellige bidragssatser, der er gældende for den låntype, du har valgt. De kan ses under “Detaljer”.
Kreditforeningerne kan til enhver tid ændre deres bidragssatser, hvorfor man ikke alene bør basere sit valg af kreditforening på en aktuel lav bidragssats.
Denne beregner giver ikke mulighed for at vælge mellem alle de tilgængelige låntyper, der er på markedet.
Dette gælder f.eks. Realkredit Danmarks og BRFkredits rentetilpasningslån med fast ydelse og variabel løbetid.
Disse lån har ofte en lidt lavere bidragssats end et tilsvarende “almindeligt” rentetilpasningslån.
Derudover kan du kun regne på et enkelt lån pr. bolig. Dvs. at du ikke kan beregne bidraget korrekt, hvis du fx både vil finansiere dit køb med et rentetilpasningslån og et fastforrentet lån.
Nykredit/Totalkredit tilbyder i nogle tilfælde 2-lags belåning. Dette kan være en stor fordel, da du her afdrager det lån med højest bidrag først. Dette er der dog ikke taget højde for i denne låneberegner. Ønsker du en beregning på dette, kan du kontakte os for en individuel beregning.
Prisforskellen over 10 år
Dette er et approksimeret tal. Hvis tallet skal regnes ud helt nøje, skal man tage højde for kursen på obligationerne, hvor meget der bliver afdraget, og dermed hvilken rente der er på lånet, hvilken løbetid der er gældende mv.
For at gøre beregneren enkel og let at benytte er det dermed valgt at vise en anslået forskel i prisen baseret på 30-årige lån med afdrag. Vælges der afdragsfrihed, eller ser du på et lån, der er kortere end 30 år, vil prisforskellen over 10 år ikke være helt korrekt.
Månedligt bidrag
Bidraget her, er det månedlige bidrag den første måned. Der tages ikke højde for eventuel minimumsbidrag. Beregningen skal udelukkende ses som en eksemplificering af bidragssatsen, der til tider kan være lidt svær at forholde sig til.
Afdragsfrihed
Vælges der “JA” til afdragsfrihed, antages det, at afdragsfriheden varer i 10 år, samt at den starter ved lånets start.
Ansvarsfraskrivelse
Beregningerne er kun vejledende og bygger på de seneste prisblade fra kreditforeningerne. kan ikke holdes ansvarlig for tab opstået som følge af brug af denne beregner, hverken direkte eller indirekte tab. Der tages forbehold for fejl og mangler i beregningerne. Brugen af låneberegneren er på eget ansvar.
Denne låneberegner viser dig kun forskellen i bidragssatserne.
Bidraget er dog ikke den eneste omkostning, der er på et realkreditlån. Du betaler også løbende en kursskæring på rentetilpasningslån. I mange tilfælde betaler du mere for F1-lån end for lån med længere refinansiering.
Kursskæring betales også, hver gang der er refinansiering, dvs. for F1-låns vedkommende en gang hvert år, for F3-låns vedkommende hvert 3. år osv.
Derudover er der en række andre gebyrer, herunder kursen på obligationen, stiftelsesgebyrer, kursskæring og kurtage. Den kreditforening, der er dyrest med bidrag, kan med andre ord godt vise sig at være billigst alligevel.
Øvrige omkostninger
Bidraget er kun en del af de omkostninger, du skal betale som låntager. Af øvrige omkostninger kan bl.a. nævnes:
- Stiftelsesgebyr
- Initial kursskæring
- Løbende kursskæring
- Kurtage
- Gebyr for håndtering af tinglysning
- Tinglysningsgebyrer til staten
Vi kan hjælpe dig med at sammenligne dit kommende realkreditlån. Her tager vi naturligvis højde for ovenstående samt alle øvrige forhold, såsom skat og diskontering.