studerende boligkoeb

Boligkøb som studerende: kan det lade sig gøre?

Helt bestemt! – Og det kræver ikke en kæmpe opsparing, fem procent af udbetalingen til bolig er som udgangspunkt nok.

Som studerende er du bankens fremtidige kunde, og allerede i tidlig stund kan banken danne sig et overblik om hvilken type kunde du bliver på den lange bane.

Det kan være en fantastisk løsning for eksempel i Storkøbenhavn, hvor der er mangel på lejelejligheder. Dog skal man være opmærksomme på at man begrænser sin mobilitet. Det er en stor forpligtelse at købe bolig, at leje er per definition mere fleksibelt.

Men tilbage til boligkøbet.

Bruger du dine penge fornuftigt? Betaler du altid dine regninger til tiden? Er der lav ledighed i branchen du er ved at uddanne dig til?

Det er nogle af de spørgsmål du burde stille dig selv hvis du allerede nu godt kunne tænke dig at drøfte dine muligheder med en bankrådgiver. 

Hvad kigger bankrådgiveren ellers på?

Hvis du har et studiejob er det et stort plus. Det viser at du ikke er bange for at tage fat, og gøre hvad der skal til for at det hele kan løbe rundt. Hvis det er studierelevant er det endnu bedre, så er der højere chance for at du bliver der som fuldtidsansat uden at du skal søge job efterfølgende.

At der ikke er for stort udsving i din månedlige løn er også vigtigt, hav dette i mente når du justerer din vagtplan.

Hvor meget kan jeg låne for?

Det er individuelt, men chancen er højst hvis man er to om det, og tager lånet med eksempelvis sin kæreste. Har man en meget stor opsparing kan det alligevel være muligt.

Det er ikke de store millioner du får lov til at låne, men det er vel bedre at bo småt og bruge dine penge konstruktivt fremfor at kaste penge ud af vinduet (Også kaldt husleje). At kigge sig omkring i områder hvor kvadratmeterprisen er til at lege med vil også gøre det nemmere at finde en passende bolig.

At eje en bolig har sine fordele. Først og fremmest er bolig en god langsigtet investering, for det andet kan du få fradrag for dine renteudgifter og sidst, men ikke mindst, kan et eventuelt realkreditlån gøre din hverdag nemmere. Du kan med et realkreditlån få op til 10 års afdragsfrihed, hvilket betyder at du ikke behøves at afdrage på din gæld med det samme, dette kan være rigtig smart når budgettet er stramt i løbet af studiet.

Der er selvfølgelig også ulemper som nævnt tidligere, da et boligkøb altid skal være en meget velovervejet beslutning.

Er det alle banker der har den holdning?

Ikke alle banker er lige gode til alle typer kunder. Nogle er bedre til unge kunde, andre er bedre til offentlige ansatte, og andre noget helt tredje.

bottombanner v2

18 Kommentarer. Skriv kommentar

 • Betul aydemir
  9. oktober 2019 22:29

  Hej. Vi er et ungt studerende par, der gerne vil flytte sammen, og vi var lidt i tvivl om man kunne eje noget, når man kun var studerende. Er der mulighed for at komme til en samtale?

 • Hej, vi kan sagtens tage en snak om jeres muligheder. I er velkommen til at ringe på 71 995 996, så ser vi på det for jer.

 • Jacob Kjellerup
  20. december 2020 1:33

  Samme her som den øverste kommentar, vi er begge to studerende men færdige med vores uddannelser om under et år, men vi har fundet huset vi har forelsket os i, hvordan ser vores muligheder ud?

 • Mathias Grevy
  19. januar 2021 13:33

  Jeg har et dybdegående spørgsmål jeg skal forsøge at gøre kort:

  Vi 2 studerende som er kærester og har en lille hund, vi bor pt i en lejelejlighed og begge studiejobs med en fast indtægt på 3000kr. Om måneden udover SU på 5400kr.
  Vi har en mindre opsparing pt på 25.000kr.

  Kan vi låne 2 mio kr. til et 117 kvadratmeter gennemrenoveret hus fra 1964 i Uhrhøj i Vejle 7100

  Vi er udannet til henholdsvis sygeplejerske og markedføringsøkonom om præcis 11 måneder.

  Der ønskes et lån på 2 mio kr.
  Samt afdragsfrihed de første 12 måneder.

  Hvordan ser vores situation ud, kan vi låne et sådan beløb, eller skal vi kigge efter noget mindre eller vente.

  Vi ønsker blot snart at kunne skabe vires familie i rigtigt hus, uden overboer eller underboer.

  Mvh
  Mathias 22 og Sofie 24

 • Hej Jacob. Hvis du har mulighed for det, må du meget gerne sende en mail til info@realk.dk med uddybende information, så vil en af vores skarpe rådgivere svare tilbage. – Du kan også ringe på tlf. 71 995 996.

 • Hej Mathias. Tak for din fine besked. Jeg har sendt den videre til en af vores rådgivere så de kan svare på dit spørgsmål. 🙂

 • Jeg har også et dybdegående spørgsmål

  Vi 2 studerende som er kærester og vi bor pt i en lejelejlighed og vi er som sagt studerende. Vi studere til finansøkonom begge to. Er færdig sommer 2022.
  Vi får hver måneden begge to SU
  Samt den ene af os arbejder i hjemmeplejen og får udbetalt ca. 5000 hver måned og den anden har lige fået studerelateret arbejde
  Vi har en opsparing pt på 120.000 plus minus.

  Kan man låne 1.745000 mio kr. til et 206 kvadratmeter gennemrenoveret hus fra 1993 i Arnborg ved Herning

  Der ønskes et lån på de 1,745000 kr.
  Måske med afdragsfrihed til indkomsten bliver større

  Hvordan ser vores situation ud, kan vi låne et sådan beløb, eller skal vi kigge efter andet eller blot vente

  Mvh
  Mathias 22 og Anette 21

 • Hej Mathias og Anette – jeg sender beskeden videre til en af vores rådgivere, og så får i forhåbentligt snart en mail med et svar på jeres spørgsmål 🙂 M.v.h. Sabine

 • Hej.

  Jeg er studerende, og er færdig uddannet serviceøkonom her til sommer, hvorefter jeg har planer om at læse en PBA i international hospitality management som tager 1,5 år, så jeg er færdig Januar 2023.

  Jeg er studerende og har to katte, jeg bor pt i en studiebolig og har to studiejobs med en fast indtægt på 5500+ om måneden udover SU på 5400kr.
  Jeg har en mindre opsparing pt på 40.000kr

  Jeg vil gerne låne 750.000 til en andelsbolig på 69 kvm i Nørresundby med mindre afdrag under min studieperiode.

  Hvordan ser min situation ud, kan jeg låne et sådan beløb, eller skal jeg kigge efter andet eller blot vente?

  Mvh
  Nadia, 24

 • Hej Nadia. Jeg får en af vores trofaste rådgivere til at kontakte dig pr. mail 🙂 God dag. M.v.h. Sabine

 • Hej.

  Jeg er studerende på mit første semester på læreruddannelsen i København. Min kæreste og jeg som har boet til leje i København i 2 år har snakket en del om at købe lejlighed. Min kæreste er færdiguddannet politibetjent og jeg er som tidligere nævnt lærerstuderende med studierelevant job som både lærervikar og tilkaldevikar i vuggestue. Hvor meget vil vi kunne låne og er det overhovedet muligt?

  Mvh. Mette, 24

 • Hej Mette. Jeg får en af vores rådgivere til at kontakte dig pr. mail. M.v.h. Sabine

 • Hej med Jer,

  Jeg pt. ingeniørstuderende på DTU, og ønsker købe en andelslejlighed i københavn – så snart en vilkårlig bank tillader mig at låne. Jeg har en opsparing på knap 100.000KR / tilsvarende de 5% af det beløb jeg ønsker låne.

  Jeg er på SU og arbejder ca 8 timer ugentligt ved siden af (studierelevant arbejde), og har ellers ikke gæld. Mit månedlige budget ligger på 11.000kr efter skat.

  Det skal dog nævnes at jeg har 2,5 år tilbage af min uddannelse – og ifh til arbejdsløsheden er denne meget lav. Yderligere at bemærke er jeg interesseret i at høre hvor realistisk et lån på rundt regnet 1.mio er –

  Jeg håber i kan hjælpe,

  Bh

 • Hej

  Vi er et kærestepar, der ønsker at købe hus i nærmeste fremtid, da vi ønsker en fast base til familie øgelse.

  Vi er begge to under uddannelse. Min kæreste er i lærer som anlægsstruktør, og bliver svend i Marts 2022 (om 9 måneder). Han får lærlinge løn som lægger på omkring 10.000kr om måneden.
  Jeg læser til bygningskonstruktør og er færdig i sommer 2023, jeg får SU på omkring 5400kr om måneden, jeg har dertil 2 studiejob, hvor lønnen svinger mellem 3000-6000kr om måneden oveni SUen.

  Vi har pt tilsammen en opsparing på omkring 120.000 kr plus – minus

  Vi ønsker at kunne låne 1.475.000kr til et gennemrenoveret hus på 140kvm

  Ville dette kunne lade sig gøre pt, eller skal vi vente til min kæreste er færdig udlært, eller skal vi have en større opsparing

  Mvh Louise og Jens

 • Hej Dennis. Jeg får en af vores rådgivere til at kontakte dig pr. mail 🙂 M.v.h. Sabine

 • Hej Louise og Jens. I har fået en mail fra en af vores rådgivere – tjek evt. spam 🙂 M.v.h. Sabine

 • Hej
  jeg er sygeplejerske studerende og er færdig om 1 år. Jeg er på su og har studierelevant job ved siden af , hvor jeg tjener omkring 1000-2000 om måneden. Jeg har desværre også et su lån på 120 tusind. Samt har jeg en opsparing på 50 tusind.
  Jeg har fundet en ejerlejlighed til 800 tusind- er det muligt få et lån med den situation jeg står i?
  Vh

 • Hej Selin
  Det kan godt være svært med det rådighedsbeløb du har. Det kommer meget an på hvad du har til dig selv om måneden om du kan blive godkendt eller ej + din fremtid mht job efter uddannelse er også relevant.
  Det skader dog ikke at tage kontakt til din bank og spørge – det koster ikke noget 🙂
  Held og lykke!

  M.v.h. Sabine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Fill out this field
Fill out this field
Indtast venligst en gyldig e-mailadresse.

Menu