studerende boligkoeb

Boligkøb som studerende: kan det lade sig gøre?

Helt bestemt! – Og det kræver ikke en kæmpe opsparing, fem procent af udbetalingen til bolig er som udgangspunkt nok.

Som studerende er du bankens fremtidige kunde, og allerede i tidlig stund kan banken danne sig et overblik om hvilken type kunde du bliver på den lange bane.

Det kan være en fantastisk løsning for eksempel i Storkøbenhavn, hvor der er mangel på lejelejligheder. Dog skal man være opmærksomme på at man begrænser sin mobilitet. Det er en stor forpligtelse at købe bolig, at leje er per definition mere fleksibelt.

Men tilbage til boligkøbet.

Bruger du dine penge fornuftigt? Betaler du altid dine regninger til tiden? Er der lav ledighed i branchen du er ved at uddanne dig til?

Det er nogle af de spørgsmål du burde stille dig selv hvis du allerede nu godt kunne tænke dig at drøfte dine muligheder med en bankrådgiver. 

Hvad kigger bankrådgiveren ellers på?

Hvis du har et studiejob er det et stort plus. Det viser at du ikke er bange for at tage fat, og gøre hvad der skal til for at det hele kan løbe rundt. Hvis det er studierelevant er det endnu bedre, så er der højere chance for at du bliver der som fuldtidsansat uden at du skal søge job efterfølgende.

At der ikke er for stort udsving i din månedlige løn er også vigtigt, hav dette i mente når du justerer din vagtplan.

Hvor meget kan jeg låne for?

Det er individuelt, men chancen er højst hvis man er to om det, og tager lånet med eksempelvis sin kæreste. Har man en meget stor opsparing kan det alligevel være muligt.

Det er ikke de store millioner du får lov til at låne, men det er vel bedre at bo småt og bruge dine penge konstruktivt fremfor at kaste penge ud af vinduet (Også kaldt husleje). At kigge sig omkring i områder hvor kvadratmeterprisen er til at lege med vil også gøre det nemmere at finde en passende bolig.

At eje en bolig har sine fordele. Først og fremmest er bolig en god langsigtet investering, for det andet kan du få fradrag for dine renteudgifter og sidst, men ikke mindst, kan et eventuelt realkreditlån gøre din hverdag nemmere. Du kan med et realkreditlån få op til 10 års afdragsfrihed, hvilket betyder at du ikke behøves at afdrage på din gæld med det samme, dette kan være rigtig smart når budgettet er stramt i løbet af studiet.

Der er selvfølgelig også ulemper som nævnt tidligere, da et boligkøb altid skal være en meget velovervejet beslutning.

Er det alle banker der har den holdning?

Ikke alle banker er lige gode til alle typer kunder. Nogle er bedre til unge kunde, andre er bedre til offentlige ansatte, og andre noget helt tredje.

bottombanner v2

8 Kommentarer. Skriv kommentar

 • Betul aydemir
  9. oktober 2019 22:29

  Hej. Vi er et ungt studerende par, der gerne vil flytte sammen, og vi var lidt i tvivl om man kunne eje noget, når man kun var studerende. Er der mulighed for at komme til en samtale?

 • Hej, vi kan sagtens tage en snak om jeres muligheder. I er velkommen til at ringe på 71 995 996, så ser vi på det for jer.

 • Jacob Kjellerup
  20. december 2020 1:33

  Samme her som den øverste kommentar, vi er begge to studerende men færdige med vores uddannelser om under et år, men vi har fundet huset vi har forelsket os i, hvordan ser vores muligheder ud?

 • Mathias Grevy
  19. januar 2021 13:33

  Jeg har et dybdegående spørgsmål jeg skal forsøge at gøre kort:

  Vi 2 studerende som er kærester og har en lille hund, vi bor pt i en lejelejlighed og begge studiejobs med en fast indtægt på 3000kr. Om måneden udover SU på 5400kr.
  Vi har en mindre opsparing pt på 25.000kr.

  Kan vi låne 2 mio kr. til et 117 kvadratmeter gennemrenoveret hus fra 1964 i Uhrhøj i Vejle 7100

  Vi er udannet til henholdsvis sygeplejerske og markedføringsøkonom om præcis 11 måneder.

  Der ønskes et lån på 2 mio kr.
  Samt afdragsfrihed de første 12 måneder.

  Hvordan ser vores situation ud, kan vi låne et sådan beløb, eller skal vi kigge efter noget mindre eller vente.

  Vi ønsker blot snart at kunne skabe vires familie i rigtigt hus, uden overboer eller underboer.

  Mvh
  Mathias 22 og Sofie 24

 • Hej Jacob. Hvis du har mulighed for det, må du meget gerne sende en mail til info@realk.dk med uddybende information, så vil en af vores skarpe rådgivere svare tilbage. – Du kan også ringe på tlf. 71 995 996.

 • Hej Mathias. Tak for din fine besked. Jeg har sendt den videre til en af vores rådgivere så de kan svare på dit spørgsmål. 🙂

 • Jeg har også et dybdegående spørgsmål

  Vi 2 studerende som er kærester og vi bor pt i en lejelejlighed og vi er som sagt studerende. Vi studere til finansøkonom begge to. Er færdig sommer 2022.
  Vi får hver måneden begge to SU
  Samt den ene af os arbejder i hjemmeplejen og får udbetalt ca. 5000 hver måned og den anden har lige fået studerelateret arbejde
  Vi har en opsparing pt på 120.000 plus minus.

  Kan man låne 1.745000 mio kr. til et 206 kvadratmeter gennemrenoveret hus fra 1993 i Arnborg ved Herning

  Der ønskes et lån på de 1,745000 kr.
  Måske med afdragsfrihed til indkomsten bliver større

  Hvordan ser vores situation ud, kan vi låne et sådan beløb, eller skal vi kigge efter andet eller blot vente

  Mvh
  Mathias 22 og Anette 21

 • Hej Mathias og Anette – jeg sender beskeden videre til en af vores rådgivere, og så får i forhåbentligt snart en mail med et svar på jeres spørgsmål 🙂 M.v.h. Sabine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Fill out this field
Fill out this field
Indtast venligst en gyldig e-mailadresse.

FÅ VORES 10 BEDSTE TIPS
Vil du blive klogere på boliglån?
Tilmeld dig nyhedsbrevet, og modtag din gratis e-bog med det samme.
Nyhedsbrevet kan altid afmeldes.
Menu