Boligpriserne er steget og det bør du udnytte!

Det seneste år har budt på massive prisstigninger på mange boliger. Fra Helsingør til Aabenraa har priserne taget et mærkbart hop og det kan du som boligejer udnytte til at betale mindre for dine realkreditlån.

Beregninger fra Realkredit Danmark viser faktisk, at der ofte kan spares omkring 2.000 per år.  (se mere her)

Sådan fungerer det

Selvom bidragssatsen er en kedelig størrelse, så slipper vi ikke for den. Hvis du er i tvivl om hvad bidragssats er, så kommer forklaringen her:

Bidragssatsen er den del du betaler til kreditforeningen, som bliver fastsat når du optager dit lån. Jo større dit lån er i forhold til ejendomsværdien, jo højere procentsats betaler du. Det er lige præcis det som du ønsker at udnytte, når priserne stiger.

Prisstigning på 35% giver årlig besparelse på 14.088 om året!

Har du fx et afdragsfrit F5 lån på 3,2 mio i en ejendom, der er købt til 4 mio, betaler du ca 37.500 om året. Hvis vurderingen er steget med 35% til 5,4 mio, betaler du kun 23.412 og sparer dermed 14.088 om året. (beregning baseret på Realkredit Danmarks priser).

Skal vi tjekke om du har mulighed for at spare penge?

60% er IKKE en magisk grænse

Der findes en tommelfingerregel, som lyder: at det gælder om at komme under 60% i sin belåning, for så får du en lavere bidragssats.

Det er egentlig ikke forkert, men det er ikke hele sandheden. For du får også en lavere bidragssats hvis du f.eks. går fra 80% til 70%.

Faktisk giver hver en krone, i højere ejendomsværdi (og dermed lavere belåningsgrad), dig en lavere bidragssats.

Fjern dyre banklån

I mange tilfælde kan du med en højere vurdering også få fjernet enten hele eller dele af dit dyre banklån. Her kan du enten omlægge dit eksisterende realkreditlån eller oprette et tillægslån.

Hvilken af disse 2 modeller, der er bedst afhænger af flere forhold, herunder hvilket lån du har, hvor høj bidragssatsen er, samt hvilken vurdering, der kan opnås på ejendommen. Vi sidder naturligvis klar, hvis du har brug for hjælp til at regne på om det er en god forretning for dig.

Hvad skal der til, for at få en lavere bidragssats?

Hvis bidragssatsen skal genberegnes ud fra en ny boligværdi, vil det kræve at du omlægger dit realkreditlån og som renterne er nu, kan det sagtens give mening – også selvom der kan være omkostninger forbundet med det.

Hvis du er en af dem, der har optaget et 0,5% eller 1% lån, er der nemlig mulighed for en såkaldt opkonvertering.

Ny vurdering

Hvis det giver mening for dig at udnytte situationen, så skal du have en realkreditvurdering af din bolig. Denne er specifik for hver enkel kreditforening, så du kan f.eks. ikke benytte en Totalkreditvurdering hos Realkredit Danmark – selvom det kunne være smart.

Det er også vigtigt at slå fast, at det er kreditforeningen, der skal vurdere den. Det nytter således ikke noget at invitere en ejendomsmægler forbi selv. Vurderingen skal være bestilt af kreditforeningen.

Skift af kreditforening kan være en fordel

Som med så meget andet, så er der altid en taber. I det her tilfælde, vil taberen være din nuværende kreditforening. Det giver egentlig sig selv – betaler du mindre, tjener de mindre. Din egen kreditforening kan derfor være lidt mere ”konservativ” i deres vurdering af din boligs værdi, da de taber mindre på dette.

En ny kreditforening har derimod intet at tabe, ved at vurdere din bolig til en fair pris. De kan omvendt vinde en ny kunde.

I dag kræver de fleste kreditforeninger, at du vælger en bank de enten samarbejder med eller er ejet af.

Det er dog heldigvis blevet super nemt at skifte bank og overflytningen klarer din nye bank for dig. Vi hjælper dig gerne til at finde ud af hvilken bank og kreditforening, der er bedst og billigst for dig.

Det kan vi eksempelvis gøre på et kort (og gratis) telefonmøde. Vi plejer at bruge omkring 15 minutter på det.

Vi anbefaler

For at udnytte muligheden, bør du først finde ud af om det kan betale sig at omlægge. Vi ved at det kan være en jungle og det er derfor vi er her. Det kan sagtens ske at omkostningerne overstiger gevinsterne og det vil naturligvis være fjollet at bruge en masse tid på vurdering af bolig mv., for så at konstatere, at der ingen gevinst er.

Når du har fundet ud af om det kan svare sig er næste step, at få en vurdering af boligen. Du kan enten vælge at få en vurdering fra din egen kreditforening eller en ny kreditforening. Dette kan din bank hjælpe dig med.

Alternativt kan du booke os til et kort (gratis!) telefonmøde og finde ud af det på 15 minutter.

Endnu ikke i låneovervågning? Tilmeld Overvågning PLUS direkte her.

– Tilsend gerne din PBS-oversigt til info@realk.dk. Se hvordan du finder den her.

PRIS: 199,-/md.

Hvis du allerede ER i låneovervågning, så send os en mail til info@realk.dk med teksten “PLUS“, så opgraderer vi dig i systemet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Fill out this field
Fill out this field
Indtast venligst en gyldig e-mailadresse.

Menu