BRF hæver bidragssatserne

BRF kredit har nu hævet bidragssatserne samtidig med at de ændrer navnet til Jyske Kredit.

Stigningerne går særligt ud over lån med afdragsfrihed men også F2, F3 og F4 lån med afdrag bliver ramt selvom de afdrages.

Fx bliver et F3 lån med afdragsfrihed på 3 mio. hele 6.375 dyrere om året!

Enkelte lån bliver overraskende nok en anelse billigere, fx F1 og F5 lån med afdrag. Selve ændringen er dog ikke helt ”lineær” hvilket betyder at forskellige belåningsgrader påvirkes forskelligt.

brfgraf aendringer

Ændringen i bidragsbetaling det første år på en lån på 3 mio.

Hvad betyder det for eksisterende kunder?

Ændringerne har først effekt på eksisterende kunder når lånet lægges om. Hvis du allerede har et BRF lån behøver du således ikke bekymre dig endnu. Når lånet skal lægges om en dag er det dog ikke sikkert at BRF er lige så billige som da du optog lånet.

BRF har førhen været kendt som ”Danmarks måske billigste kreditforening” i kølvandet på blandt andet Totalkredits meget udskældt bidragsstigninger i 2015.
De har dog tidligere hævet en række af deres stiftelsesomkostninger betydeligt, hvilket har påvirket det samlede regnskab i en negativ retning.

s vurdering

Ændringen, set fra s side, er forventet.

Særligt det forhold at de har gjort F3 lånet dyrere relativt til fx F5 lånet er ikke overraskende. At afdragsfrihed er blevet dyrere er heller ikke en overraskelse.

Vi havde dog ikke set ændringen med et billigere F1 lån med afdrag komme ligesom ændringen i fordelingen på belåningsgraderne vækker undren.

Her gør BRF det hovedsageligt dyrere at have en lav belåningsgrad. Dette kan være en ulempe hvis du som låntager senere ønsker at udnytte en eventuel friværdi.

bottombanner v2

LÅNEOVERVÅGNING
– Få besked når du betaler for meget for dine lån.

Du undgår at gå glip af store gevinster når renten bevæger sig op eller ned.
I gennemsnit sparede vores PLUS kunder 194.518 på deres lån i 2021 og 5.034 i bidrag om året.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Fill out this field
Fill out this field
Indtast venligst en gyldig e-mailadresse.

Menu