rdfastforrentetlaan

Fastforrentet lån med 30 afdragsfrie år

Realkredit Danmark har netop offentliggjort at de har lavet et fastforrentet lån med 30 afdragsfrie år. Lånet kalder de FlexLife® med fast rente.

Hidtil har det kun været muligt at få 10 afdragsfrie år, hvis man ønskede fast rente.

Hvis man ville have 30 afdragsfrie år, så var man således nødt til at taget et lån med variabel rente, hvilket altså er slut nu.

Vi har længe sukket efter et lån med mere end 10 afdragsfrie år og fast rente

Skal man så bare vælge dette nye lån?

Nej, kun hvis man har behov for de ekstra afdragsfrie år. Der er nemlig en række ulemper og forskelle til et almindeligt afdragsfrit lån.

Dels er lånet lidt dyrere i bidrag (koster 0,15 mere end et lån med afdrag). Du kan også kun få afdragsfrihed når lånet er under 60% af boligens værdi. Du kan dermed ikke bruge til det fx at betale et efterstående banklån hurtigt ud.

Man har mulighed for at ændre ”restgælden ved udløb” samt den månedlig ydelse på lånet ved hvert kvartal. Man kan derfor vælge et fastforrentet lån med afdrag, med lavere månedlig ydelse end et normalt fastforrentet lån, da man kan sørge for at lånet ikke går i 0 efter 30 år.

Får man midlertidligt behov for at gå afdragsfrit, kan man ændre dette hvert kvartal (hvis man er under 60% belånt).

Helt ny obligation

Der er tale om en helt ny særlig obligation. Den er endnu ikke udstedt eller handlet på børsen, så vi ved ikke hvilken pris den bliver handlet til. Der bliver dog gættet på at den vil handle 1,5 – 2 kurspoint dårligere end den nuværende afdragsfrie obligation.

Lånet er altså et såkaldt obligationslån, og ikke et kontantlån, som FlexLife lån indtil videre har baseret sig på. Dette gør at lånet kan konverteres, uden du bliver beskattet af det.

 

Det skal du være opmærksom på

Man skal også være opmærksom på at ved en evt. omlægning af lånet, vil det kræve en ny kreditvurdering, samt en fysisk vurdering af boligen. Det er derfor ikke et lån der er helt så velegnet til aktiv gældspleje. Lånet får en højere varighed, hvilket ellers er super godt, men den mere træge omlægningshastighed kan hurtigt blive et problem.

Bemærk at Realkredit Danmark til enhver tid kan beslutte at du skal afdrage på dit lån alligevel. Dette kan de gøre hvis lånet er større end 75 % af ejendommes aktuelle værdii to år i træk. eller hvis man misligeholder andre forpligtelser over for Realkredit Danmark.

Præcis de samme ulemper ses på flexLife med variable lån.

Hvem skal vælge lånet?

Hvis du vil være helt sikker på at beholde din afdragsfrihed i mere end 10 år, og samtidig har en fornuftig friværdi, samt ønsker fast rente, så er lånet et godt valg.

Der kan ikke være efterstående banklån og der er også grænser for hvor store lån der ellers må være på ejendommen. Det kræver derfor en hvis frivædi at tage lånet.

Et billigere alternativ til dette lån, er det “almindelige” afdragsfrie lån, med 10 afdragsfrie år. Her er ulempen dog at man kan risikere at skulle ud i en forhandling med kreditforeningen om 10 år. Dette slipper du for med det nye lån, medmindre din boligværdi falder kraftigt.

Se evt. mere her: https://danskebank.com/da/news-og-insights/nyhedsarkiv/news/2020/27082020

 

HAR DU SPØRGSMÅL TIL LÅNET, STÅR VI KLAR TIL AT HJÆLPE DIG

bottombanner v2

5 Kommentarer. Skriv kommentar

 • Hans B. Hertzog
  4. september 2020 16:00

  Hvordan vurderer du vores tilfælde.Vi er netop begyndt at afdrage på vores lån”Danske Bank” kredit.Stærgårdsvangen 27 -4550 Asnæs.Vi fik foretaget en vurdering af huset af Danske Bank, odg den holdt sig indenfor 60%,men man mente ikke vores rådighedsbeløb var tilstrækkeligt stort nok, derfor fik vi ikke forlænget lånet.Min kone og jeg er over 8o og der er ingen ide i at afdrage, har du ,måske et godt foreslag.Vi har et hus på adressen Åsvej 16-4540 Fårevejle som er sat til salg, men det er først sket for nylig.Når dette hus er solgt vil vi have luft i vores økonomi. Mvh Hans B. Hertzog

 • Errling Heidemann
  4. september 2020 22:02

  Hej
  Ring venligst vedr lån

 • Carsten L. Knudsen
  5. september 2020 10:29

  Spændende med et langt fastforrentet afdragsfrit obligationslån. Hvordan modtager vi et tilbud på vores ejendom Rønnevej 70 i Nexø, som idag er finansieret ved et alm pantebrev?
  Off ejdvurd: 2.7mio
  Skov, Sø, Klippeformationer, Skøn parklignende have, 4 længer med ekstra bygninger mm

 • Børge Hansen
  12. september 2020 15:31

  Jeg er pensionist er i gang med store afdrag, kan det være en fordel at tage det nye lån i RD.

 • Martin Riedel
  8. oktober 2020 8:24

  Det kan det måske godt. Ring gerne til os på 71 995 996, eller skriv på info@realk.dk så ser vi på det for dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Fill out this field
Fill out this field
Indtast venligst en gyldig e-mailadresse.

Menu