Renterne er steget, skal du gå i kort-rente?

Lige i disse dage er renterne steget utrolig kraftigt. Det kan få mange til at overveje at gå fra fast rente, til de helt korte flexlåns muligheder eller de nye CITA baserede lån.

Her får du vores take på, om det er en god idé.

Helt overordnet set, er det et meget risikabelt tidspunkt.
Alverdens centralbanker har postet penge ud, særligt efter COVID19, hvilket har presset inflationen op. Krigen i Ukraine, nedlukning i Kina og flaskehalsproblemer efter diverse corona-nedlukninger har kun gjort ondt værre.
Det er dette ”rod” centralbankerne nu skal forsøge at ordne, og deres oprydningsværktøj hedder rentestigninger. Det blive spændende at følge hvor godt det går, samt hvornår de får bugt med inflationen.

Dette er efter vores mening ikke det rigtige tidspunkt at gå i kort rente på. Det bedste tidspunkt at gå i kort rente, vil normal være når man mener renterne er blevet hævet for meget og centralbankerne burde sætte dem ned. Centralbankerne er endnu dårligt begyndt at hæve renterne.

På lige præcis dette tidspunkt, ser det ekstra attraktivt ud, men det er en fælde. De lange renter priser ind at renten vil stige, men de lidt for langsomme centralbanker har endnu ikke sagt renten op, hvorfor forskellen ser meget stor ud.

Dem der allerede har valgt løsningen med at gå i kort rente for bare få måneder siden, har allerede tabt på det.

Ikke at deres nuværende rente nødvendigvis er steget endnu (det kommer), men fordi de er gået glip af en stor gevinst, de kunne havde fået, hvis de havde valgt at blive i et fastforrentet lån.

Man skal måske også tænke på hvorfor man valgte det fastforrentede lån i første omgang. Var sikkerheden afgørende, er det måske ikke så klogt at gå i kort rente på dette tidspunkt.

Da renten steg til 2%, havde vi ingen idé om vi skulle op i 4% eller om den ville falde tilbage. På samme måde aner vi ikke om vi skal op i 6% nu, eller om vi falder tilbage herfra.
Hvis man følger markedet og laver omlægningerne når det giver mening, og især i usikre tider holder sig i fast rente, vil det give den bedste besparelse over tid.

LÅNEOVERVÅGNING
– Få besked når du betaler for meget for dine lån.

Du undgår at gå glip af store gevinster når renten bevæger sig op eller ned.
I gennemsnit sparede vores PLUS kunder 194.518 på deres lån i 2021 og 5.034 i bidrag om året.

2 Kommentarer. Skriv kommentar

  • hej vi omlagde her i juli til prioritetslån i handelsbanken med rentilpasnong årligt. jeg må indrømme at de usikkerhedsmomenter der er for tiden spiller mig et større pus end jeg havde regnet med. vi oplagte fra 2pct og skar Ca 400k af restgæld som vi i øvrigt havde lånt da vi optog lånet og som nu står i aktier. vi har lidt fortrudt at vi ikke lavede en lodret konvertering og måske tilmeldte os noget aktiv gældspleje. Hvis vi skal tilbage til fast rente- hvordan skal vores plan så se ud? Skal vi vente til der er rentetilpasning og vi kam komme ud af lånet, eller skal vi bare rykke på det nu?

  • Martin Riedel
    10. oktober 2022 11:20

    Hej Mads, hvis du har det skidt med valget af banklån, kan det være fornuftigt nok at gå tilbage i et fastforrentet lån. Jeg ville som renterne svinger pt., ikke afvente en re-finansiering. Det burde ikke koste noget/ret-meget at komme ud af lånet, da pengemarkedsrenten i den kommende periode også er steget (gør din indfrielse billigere). Det er dog ikke så let at aflæse på en børs, når det er banken selv der afgører det. Jeg vil derfor anbefale du spørger din bank hvad det koster at komme ud nu.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Fill out this field
Fill out this field
Indtast venligst en gyldig e-mailadresse.

Menu