
Fint at omlægge 3% nu, men hvad med sidste gang?
Der er mange der i disse tider omlægger deres 3% lån.
Rigtig mange er dog gået glip af rigtig mange penge de sidste 3-4 år.
Der har nemlig før være muligheder som bankerne blot ikke har informeret om. Hvis du vil være sikker på at få besked kan du tilmelde dig vores gratis låneovervågning.
Har du derfor et 3% lån der er “ældre” end 4 år er der en god sandsynlighed for at du har tabt penge på at din bank ikke har været vågen.
Kan omlægge 3% lån nu, men hvad har det kostet ikke at gøre det i tide?
Peter havde købt bolig i Stenløse i juli 2014 til 4.225.000 belånt med 3% lån med afdrag. Der var ikke behov for efterfinansiering. Realkreditlånet var således på 3.380.000.
Der var både en oplagt mulighed i januar 2015 hvor 2% lånet var kommet op i kurs 97,42 og det blev faktisk endnu bedre i februar.
Senere hen kom der også en mulighed i juli 2016 hvor 2% lånet nu var kommet i kurs 97,62.
Peter hørte dog ikke fra sin bank i disse situationer.
Peter har ikke omlagt (det er han igang med nu), men havde han gjort det i 2015 hvor muligheden var ret oplagt havde han betalt knap 50.000 mindre for sit lån de sidste 3½ år, ligesom hans restgæld i dag ville være mindre!
Regner man det hele sammen ville han idag være 103.538 kr. bedre stillet hvis han havde omlagt i januar 2015.
Bankerne har ikke systemerne og ikke tiden
Det er vores erfaring at bankerne ikke har givet kunderne besked på disse tidpsunkter. De har ikke systemer der understøtter dette ordenligt.
Selv hvis de kunne give besked, så vil det vælte dem fuldstændig når alle kunderne kommer på én gang.
Det er i virkeligheden nok dét der er problemet. Denne type omlægninger er måske kun “aktive” i et par uger ad gangen. Med flere hundrede tusinde kunder kan det være svært eller umuligt at nå at give alle besked på samme tid, samt ikke mindst udføre omlægningen for kunderne.
Tilbage står dog at det er forbrugeren der har betalt for den manglende besked.
Derfor vi tilbyder gratis låneovervågning
Vi vil selvfølgelig gerne tjene penge så vi kan holde vores services kørende. Vi mener dog at det bør være alle forundt at få besked når de kan tjene fx 100.000 på at lægge et lån om.
Det er blandt andet derfor vi tilbyder en gratis låneovervågning (www.laaneovervaagning.dk ) der giver dig besked når du med fordel kan omlægge.
Konsekvensberegning er nøglen
Mange tænker måske at man skal vente til der er 2% points forskel før man bør omlægge. Det er der jo en gammel tommelfinger-regel der siger.
Dette er dog ikke korrekt. Det er måske noget der passede en gang men det er i hvert fald ikke sandt længere. Den relativt flade rentekurve betyder at differencerenternes betydning er væsenligt mindre i dag end for fx for 10 år siden.
I stedet for alle disse tommelfinger-regler er det dog meget bedre at få lavet en såkaldt konsekvensberegning.
Her ser man på konsekvensen af at foretage omlægningen. Det kan fx være:
- Hvor meget stiger restgælden med (inkl. alle omkostnignerne)
- Hvor meget falder ydelsen med efter skat (en ny lavere rente giver et mindre skattefradrag)
- Hvornår har den lavere ydelse modsvaret stigningen i restgælden
- Vil man være bedre stillet ved en fremtidig rentestigning ved at foretage omlægningen
Med disse tal i hånden er det relativt nemt at afgøre om man bør omlægge sit lån eller ej.
Det er netop konsekvensberegninger ala ovenstående vores gratis låneovervågning giver dig.
Som du kan se af dette billede så får du som kunde en meget præcis beregning af konsekvensen ved at foretage omlægningen.
Du kan dermed selv gå ned i sin bank og bede om en omlægning. Du kan også lade os stå for det hvilket er der hvor vi tjener vores penge.
For ja, vi gør ikke kun det her for vores blå øjnes skyld. Vi håber da at en del kan se værdien i at købe vores rådgivning eller måske opgradere til en bedre låneovervågning som så koster en lille smule.